Krem Karamel Kullanilacak Malzemeler 2 su bardagi sut Krema: 7 corba kasigi su 8 corba kasigi toz seker Karamel: 3 yumurta 2 yumurta sarisi 4 corba toz seker Hazirlanma Sekli Kremanin Hazirlanisi: Sutu tencerede bir tasim kaynatip ocaktan indirin. Ilinmaya birakin. Yumurta ve yumurta sarilarini, seker ve vanilya esansini cirpin. Ilik sutun icine dokup cirpmaya devam edin. Sute bu karisimi yedirin. Karisimi tel suzgecten gecirin. Karamel'in hazirlanisi: Tencereye sekeri koyup 4 corba kasigi su koyun. Bir tasim kaynadiktan sonra kahverengiye calan altin sarisi rengini alana kadar pisirin. 3 corba kasigi kaynar suyu yedirerek ilave edip karistirin. Sicakken bes karamel kalibinin dibine paylastirin. Ustune hazirladiginiz kremayi ekleyin. 7-8 cm yuksekliginde ici su dolu tepsiye krem karamel kaliplarini yerlestirin. Onceden isitilmis 180c firinda 30-40 dakika sertlesene kadar pisirin. Pisince kaliplari sudan cikarip sogumaya birakin. Bicagi kaliplarin kenarlarinda gezdirerek hafif gevsetin. Servis tabagina ters cevirerek alin. Yaninda taze meyvelerle servis yapin. |
0 yorum:
Yorum Gönder